Nasıl CCNA Olunur?

 

Bu yazıyı okumadan önce sizden aşağıdaki yazıları okumanızı rica edeceğim.

https://www.cemaltaner.com.tr/2011/05/10/cisco-nedircisco-sertifikalari-neden-onemlidir/

https://www.cemaltaner.com.tr/2011/05/10/cisco-ccna-sertifika-sinavi/

Öncelikle tavsiyem ciddi bir biçimde çalışmanız ve çalışma düzeninizden taviz vermemeniz. CCNA sınavı öncesi bir eğitim kurumundan eğitim alabileceğiniz gibi, kendiniz çalışarak ta sınava hazırlanabilirsiniz.

Eğitim kurumu seçerken dikkat edeceklerinizi bu yazıdan, eğer İstanbulda eğitim alacaksanız hangi eğitim kurumlarını tercih edebileceğinizi bu yazıdan öğrenebilirsiniz.

Eğer kendiniz çalışacaksanız tüm konuları kapsayan bir dökümanı elinizin altında bulundurunuz. Bunun için aşağıda linklerini verdiğim dökümanları bilgisayarınıza indiriniz bir kısmı kurulum gerektirir.

Cisco Networking Academy CCNA 1. Kur (Türkçe-İngilizce)

Cisco Networking Academy CCNA 2. Kur (Türkçe-İngilizce)




Cisco Networking Academy CCNA 3. Kur (Türkçe-İngilizce)

Cisco Networking Academy CCNA 4. Kur (Türkçe-İngilizce)

Tod Lammle’nin CCNA Kitabı (Türkçe)

Tod Lammle’nin CCNA Kitabı (İngilizce)

Konuları çok iyi çalıştıktan, sınavda çıkacak uygulama simülasyonlarına hazırlanmak için Packet Tracer programını bilgisayarınıza buradan indiriniz.

Uygulamaları daha iyi anlamak için hazırladığım  videoları izleyebilirsiniz.

Sınavda çıkacak soruların benzerlerini  daha önce çalışmak istiyorsanız Examcollection web sitesinin http://www.examcollection.com/200-120.html adresindeki sorulara göz atınız. Bu soruların ratingi (votes) yüksek ve güncel olanlarını indiriniz. Ayrıca yorumları da dikkate alabilirsiniz.. Benzer soruları ayrıca bu adreste ve sağ sütündan devamını görebilirsiniz.

Sınavda 2-3 adet simülasyon sorusu çıkmakta ve router ve switch yapılandırması yapmanız istenmekte. ACL, VTP, VLAN vb konularda çıkan bu soruların benzerlerini http://www.9tut.com adresinde bulabilir, sınav öncesi heyecanınızı atabilirsiniz.

Ayrıca tarafımdan hazırlanan CCNA GÖRSEL EĞİTİM SETİNİ  ve CCNA müfredatına uyumlu Ağ Yöneticiliğinin Temelleri isimli kitabımı satın alarak ta sınava hazırlanabilirsiniz.

Sınavda başarılar dilerim. Sorularınız için iletişim sayfasından bana ulaşabilirsiniz.

Cemal TANER

CCNA Eğitim Danışmanı

2 yorum

  1. merhaba hocam bu sınav nasıl bi sınav gerçekten çok mu zor yeterli ingilizcemiz olmadan almamız mümkün olmayan bi sınav mı ve türkiyede bu sertifikayı almıs kaç kişi var yani kursa gidip ve gerçekten çalışıp alınabilir mi kazanmak çok imkansız gibi duruyor ingilizce de olmasıyla nasıl bi sınav nasıl önerileriniz var yapabilirimiyim biraz bilgilendirebilirmisiniz ? türkiyede bu sertifaka almıs kac kişi var türkiyede alma oranı nedir ?

    • Çalıştığınız taktirde çok kolay geçebileceğiniz bir sınavdır. Türkiyede bu sertifikayı almış binlerce insan var. Yaşadığınız yerde kurs var ise gitmenizi tavsiye ederim. Önrilerimi bu yazıda ve blogtaki diğer yazılarda bulabilirsiniz.

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*