Cisco CCNA Sertifika Sınavı

Cisco Certified Network Associate (CCNA) Sertifikası alabilmek için 200-125 numaralı  sınavı geçmek gerekiyor. Ya da 100-105 ardından 200-105 numaralı sınavları geçerek, iki aşamalı bir şekilde de bu sertifikayı almak mümkün.

ccna-200-125-exam

Sertifikanın 3 yıl geçerlilik süresi vardır ve yeniden alırken sıfırdan sınava girmiş olursunuz. Sınava hazırlanmak için bir eğitim kurumundan eğitim alabileceğiniz gibi kendiniz de çalışabilirsiniz. Zaten sınav sorularının İnternet’te bulunduğu bir ortamda sertifika sınavını geçmek zor olmasa gerek. Fakat unutmamak gerekir ki arabayı sertifika (sürücü kursuna gidince önce size bir sertifika verirler ardından bununla ehliyet alırsınız.) değil insan kullanır. O sebeple bilgi olmadan sertifikanın bir anlamı olmaz. Cisco Sertifika sınavlarını Person VUE sınav merkezleri yapar. Sınav merkezinin durumuna göre hemen her gün sınav olabilmektedir. Sınava nasıl kayıt yaptıracağınıza dair bir videoyu burada paylaşmıştım.

Sınav konularına bu linkten ulaşabilirsiniz.
Gelelim sınavla ilgili diğer konulara
* Sınav ücreti ;325 $
*Sınav süresi; 90 Dk.+30 Dk(Ana Dili İngilizce Olmayanlar İçin Ek Süre)
*Sınavdaki Soru sayısı; 50-60 arası
*Sınav geçme notu;825/1000
*Sınavın yapıldığı diller; İngilizce,Japonca




*Sınavdaki soru tipleri ;Çoktan seçmeli tek doğru cevaplı sorular, Çoktan seçmeli çok cevaplı sorular,Sürükle-bırak,boşluk doldur,Çoklu Test,Çoklu Simülasyon,Simülasyon.

Online Sınav Ortamını Görmek İçin Tıklayınız.

Unutmayın sizin değil Cisco’nun cevabı doğrudur 🙂

Yine unutmayın bir soruyu cevapladıktan sonra geri dönemezsiniz.

61 yorum

  1. Merhaba,
    CCNA 640-802 Composite sınavı ile ilgili bir iki ufak değişiklik var. Sınav ücreti 295$ oldu, sınav süresi eğer konuşulan dil ingilizce olmayan bir ülkede sınava giriyorsanız +30 dk daha kullanabiliyorsunuz, sınav geçme notu 825/1000.
    Herkese başarılar.

  2. merhaba,

    benim ccna sertifikam 2 ay sonra expire olacak.Süresi dolmadan Ccnp de almak istiyorum.Bildiğiniz gibi Ccnp için 3 sınav vermek gerekiyor.İki ay içerisinde bu sınavlara girip vermem zor bu yüzden bu sınavlardan sadece birine girsem diğerlerine daha sonra girsem olur mu yani ccna sertifakımı expire olmaktan kurtarır mı ?

  3. ccna yenileme opsiyonları burada anlatılmış.
    http://www.cisco.com/web/learning/le3/le2/le0/le9/learning_certification_type_home.html

    CCNA Recertification

    CCNA certifications are valid for three years. To recertify, pass ONE of the following before the certification expiration date:
    •Pass the current ICND2 exam, or
    •Pass the current CCNA exam, or
    •Pass the current CCDA DESGN exam, or
    •Pass any current CCNA Concentration exam (wireless, or security, or voice, or SP Ops), or
    •Pass any current 642-XXX Professional level exam, or
    •Pass any current Cisco Specialist exam (excluding Sales Specialist exams or MeetingPlace Specialist exams, Implementing Cisco TelePresence Installations (ITI) exams, Cisco Leading Virtual Classroom Instruction exams, or any 650 online exams), or
    •Pass any current CCIE Written Exam, or
    •Pass the current CCDE Written Exam OR current CCDE Practical Exam, or
    •Pass the Cisco Certified Architect (CCAr) interview AND the CCAr board review to extend lower certifications

  4. Merhaba,

    CCNA kursum yaklaşık 2 ay önce bitti sertifikayı almak istiyorum.650 tane soru var elimde yaklaşık 100 tanesini çalıştım daha 500 tane var eylülk ortası bitirmek ve sınava girmek istiyorum,Şuanda ccnp switching kursuna gitmekteyim.Buaralar sonlanacak ve routeing kursuna başlıyacagım.Bana önerebilececğiniz birşey var mı ccna ile ilgili ?

  5. sınavdan kalınca 5 gün sonra tekrar satın alabilirsiniz. Ama sizin durumda siz eski sınavdan kaldığınız için tekrar eski sınav müfredatından sorumlu olmanız gerekli. Bence 🙂

  6. Merhaba Hocam,

    yanlis olmasin diye direk size yazmak istedim eger dogru anladim ise ben simdik yaklasik 3 ay sonra sinava girecem bu durumda hangisine calismam gerekiyor ? 640 – 802 mi 200 -120 mi ? yoksam her ikisinedemi ?
    Bu konuda yardimci olur iseniz sevinirim.

    Saygilar Hocam

  7. merhaba
    ccna 200 120 konusunda paylaştıgınız kitabı bir daha paylaşırmısınız ? 200 1200 ye hazırlanıyorum versiyon 4 ü bitirdim yeni eklenen ve özellikle ipv6 çalışmak istiyorum bununla alakalı biraz kaynak paylaşabilirmisiniz. paylaştıgınız e book hotfileda gözükmüyor şimdiden teşekkürler 😀

  8. cemal bey her şeyden önce bilgilendirmeleriniz için çok teşekkürler. bir şey sormak istiyorum. 35 yaşındayım ve herhangi bir iş tecrübem yok. üniversite mezunuyum fakat çok uzak bir alanda okudum. ağ konusuna çok meraklıyım. sizce ccna sertifikası sahibi olmam bana bir iş olanağı getirir mi? teşekkürler

    • CCNA tabi ki bir iş olanağı getirir. Ama hayal tüccarı da olmamak lazım. MYO mezunu olup çok üst seviye cisco sertifikası alıp mühendis gibi çalışanlar bile var sektörde. Azim gayret ve çok çalışınca neden olmasın

  9. Merhaba Hocam
    Aklıma takılan bazı sorular var:
    CCNA ücretini ödedikten sonra sınavından kalsak tekrar sınava girmek için ücret ödüyor muyuz?
    CCNA geçerlilik süresi nedir?
    İyi çalışmalar

  10. Merhaba,

    Sınava şuan kendim hazırlanıyorum soru çözmeye pek başlamadım. Son müfredata uygun indirebileceğimiz döküman hangisi acaba google drive’da? Teşekkürler.

    • Tüm dökümanalar işinize yarar. Aslında yeni bir kaç konu var. Onlar için de ınternette bolca ingilizce kaynak var. Ayrıca o drive klasöründeki 100-101 ve 200-101 isimli pdf ler yeni müfredata uygun e-booklardır.

  11. Merhaba hocam,

    examcollection’da 200-120 dump’ına hazırlandım Zaten daha önceden CCNA idim fakat expire oldu. Acaba bu dump dışında eski 640.. dan da soru sorulabilir mi ?

    Yeni bir sınav olduğu için çekiniyorum açıkçası.

  12. Cemal Bey Merhaba,

    CCNA sınavında çıkan sorular examcollectionda ve bir kaç sitede mevcut, burada sormak istediğim buradaki sorulaın aynısı mı soruluyor? yanı kelimelerde cümle yapılarında bir değişiklik oluyor mu ?

    Teşekkürler

  13. Hocam merhaba, 3 ay önce kursum bitti.Eylül ayında ccna sınavına girmeyi düşünüyorum.Konulara çalışıp 9tut sistesindeki soruları çalışıyorum.9 tut lab ve sorular yeterlimi yoksa başka önerebileceğiniz siteler varmı.examcollection daki dumplar için satın almak mı gerekiyor.Teşekkürler.

    • Öncelikle sınavda başarılar dilerim. 9tut ve examcolection işinizi görür. EC daki sorular ücretsizdir (mail adresinizi vermeniz grekiyor.)Fakat o soruları açmak için (VCE uzantılı) program gerekli. VCE Exam simulator ya ücretini ödeyip alacaksınız ya da crakli halini intertette bulacaksınız. Kolay gelsin.

  14. Cemal Hocam 200-120 ccna sınavına giricem eyülül sonlarına doğru ; bazıları sınavın barajının 700 bazıları 800 bazılarıda 850 olduğunu soyluyor ; su anda ccna sınavından geçmek için baraj kaçtır ?

  15. Merhaba;

    Examcollection’dan birkaç dump indirip bakma fırsatım oldu ve bu dumpların yüzde sekseni belki de daha fazlası aynı sorulardan oluşuyor. Soru havuzu bu kadar mı yoksa benim indirdiklerim mi tesadüf? 🙂 CCNA sınavı için bu sorulara çalışmak yeterli olur mu? Soruların puana etkisi ne kadar, örneğin labları yapsak sınavı yüzde kaç geçmiş oluruz gibi? Ya da her soru eşit puan değerinde mi? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

    • Examcollection ve 9tut.com daki soruların hemen hemen aynısı sınavda çıkıyor. zaten Examcollectionda indirdiğiniz dumpun altındaki yorumlara bakın yol gösterici olacaktır. Soru ağırlıkları eşit değil diye biliyorum. Kolay gelsin.

  16. merhaba.benimde ccna sinaviyla ilgili bir kac sorum olucakti.ben kendimi network guvenlik uzmani olarak gelistirmek istiyorum henuz bilgisayar muh. 1. ci siniftayim.simdi ccna security sertifikasini alabilmek icin nasil bir yol izlemek gerekir.ccna security almak icin kosullar nelerdir?ccna sertifikasini aldiktan sonra 2. yil ccnp security sertifikasi alirsam yeni sertifika surem tekrar 3 yil uzar mi? tesekkurler.

  17. Lise 4 ağ işletmenliği bölümü okuyorum.ağ üzerine ilerlemek istiyorum.Cisco sertifikasıda almak istiyorum ama üni internet ve ağ teknolojileri okuyucam.üni okuduktan sonra mı alayım cisco sertifikasını.kursa gitme gibi bi durumum yok.Nasıl bi yol takip etmek gerekir.Az yardım. gmail. vtbilek@gmail.com mesajlarınızı bekliyorum

  18. Hocam Merhaba
    Ben 642-813 kodlu switching sınavını 2014 yılında aldım. Şimdi CCNP için diğer sınavlara girmek istiyorum. Ancak sınav kodları değişmiş. Benim tekar switching sınavını almam gerekiyor mu? Cevabınız için şimdiden teşekkürler…

  19. Cemal Hocam,
    Size bir kaç soru sormak istiyorum.
    1-) CCNA sınavı güncel fiyatları nedir?
    2-) CCNA’da iki farklı sınavdan bahsediliyor. Fakat yukarıda tek sınav ücreti yazıyor. Kaç sınav ile CCNA adımını tamamen bitirmiş oluruz?

    Teşekkürler,
    İyi günler..

  20. Merhaba Cemal Hocam,

    Ben dün CCNA sınavına gördüm ve geçtim Size sorum şu olacak Cisco sınavı geçtikten sonra herhangi bir şekilde (E-Mail veya çıktı olarak) sertifika gönderiyor mu? Gönderiyorsa nerden elde edebilirim?
    Teşekkürler.

  21. Merhaba,
    CCNA sınavı versiyonu değişiyor ve ben hazırlanamadığım için bu versiyon değişmeden giremeyeceğim. Versinyon değiştikten sonrada dump lar için 1 yıl kadar beklemem gerektiğini öğrendim. Sınav ücretini yatırmıştım. Bu ücreti geri alabiliyor muyum?
    iyi çalışmalar.

    • Sınav ücretini geri alamazsınız diye biliyorum ama yine de sınav merkezine sorun. Dumplar için 1 yıl beklemenizi kim söyledi bilmiyorum. Ama 1 ay sonra da düşebilir dumplar 6 ay sonra da.

  22. Hocam eğitimleriniz çok faydalı youtube’den takip ediyorum fakat eğitimde kullandığınız dökümanların hiçbirini bulamadım indirebileceğim bir link var mı acaba rica etsem ? iyi çalışmalar.

  23. Merhaba hocam;
    CCNA olanlar icin su anki is imkani durumunu merak etmekteyim.Piyasa doygunluga ulasti veya gecmis yillara gore artik revacta degil diyen bir kac kisiyle karsilastim.Su anda udemy egitiminizi bitirdim sayilir ve Ayrica bir kursa yazildim ancak henuz baslamadi.Bu isi ogrenmeye bir mebla ve daha onemlisi zamanimi bagladim ustelik severek yapacagimi dusunuyorum.Bu isin en tecrubeli ve iyi bilenlerinden oldugunuz anlasiliyor.Bu nedenle sizin gorusunuze basvuruyorum.Daha onceki sorularda benzerler var ancak guncel durumu tekrar sormak gerekti.Emekleriniz icin tesekkurler.

  24. Hocam ben de dört yıl önce kursa giderek eğitimi tamamlamış, sektörde çalışmış birisiyim. Sınava girmeye yeni fırsat bulabiliyorum ama değişen sınav müfredatı çok korkutuyor. Özellikle çoktan seçmeli sorularda verilen bilgiyi yorumlamak, fikir üretmek gerekiyor ve sınav heyecanı ile çok zorlanacağımı düşünüyorum. Sizce cisco network academy’deki uygulamları yapmış, çalışmış birisi sınavda ne kadar zorlanır? Network academy dışında internetten de çıkmış sorulara fazlaca zaman ayırmak gerekir mi? Engin tecrübenizden faydalanmak için sizin görüşünüzü merak ettim herkes bir şey söylüyor.

  25. Merhabalar
    CCNA sertifikam expried oldu. Yenilemek istiyorum. Fakat tekrar sadece sinavini almak yeterli olacak midir? Yoksa Cisco sertifikali bir yerden egitim de almam zorunlu mudur? Ben Cisco onayli egitim kurumundan egitim almadan sertifika alinamiyor diye biliyordum. Belki de degismistir. Ya da yanlis biliyorum.
    Suan ne yapmaliyim? Kitabinizi inceledim. Gayet guzel ve faydali. Yurt disinda yasiyorum, bu nedenle elektronik kopyasini almamiz mumkun mudur?
    Cok tsk ederim.

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*