CEO, CTO, CIO, CSO ve CISO Nedir? Ne İş Yaparlar?

Chief Executive Officer (CEO)Genel Müdür : Bir organizasyonun başarısından nihai olarak sorumludur. Biraz sonra bahsedeceğimiz tüm yönetici pozisyonları CEO’ya rapor verirler.

Chief Technology Officer (CTO)-Teknolojiden Sorumlu Başkan (CTO)  : Yeni teknolojileri tanımlar ve değerlendirir. Yeni teknoloji gelişimini yönlendirir. Mevcut sistemleri korumak ve geliştirmek ten sorumludur. Operasyonları destekleyen tüm teknoloji ile ilgili konularda liderlik sağlar. CTO teknoloji altyapısından sorumludur.

Chief Information Officer (CIO)-Bilişim Kurulu Başkanı (CIO)  :Kurumsal hedefleri destekleyen tüm BT ve bilgisayar sistemlerinden sorumludur. Yeni teknolojilerin ve iş süreçlerinin başarılı bir şekilde dağıtılmasını sağlar. Küçük ve orta ölçekli kuruluşlarda bu rol sıklıkla CTO ile birleştirilir. Bilgi akışını destekleyen süreçler ve uygulamalar geliştirildiğinde CIO liderlik sağlar.

Chief Security Officer (CSO)- Güvenlik Bölümü Başkanı  :Kuruluşun güvenlik stratejisini ve programlarını geliştirir, uygular ve yönetir. Fikri mülkiyetin korunması da dahil olmak üzere iş operasyonlarıyla ilişkili süreçlerin geliştirilmesi için liderlik sağlar. 

Chief Information Security Officer (CISO)-Bilgi Güvenliği Başkanı : CISO’nun BT güvenliğine özel bir odak noktası vardır. CISO, güvenlik politikasının geliştirilmesinden ve uygulanmasından sorumludur. CISO, güvenlik politikasının birincil yazarı olabilir veya diğer yazarlara liderlik sağlayabilir. Her halükarda, CISO, güvenlik politikası içeriğinden  sorumludur.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*