Cisco’dan Yeni Güvenlik ve Verimlilik Çözümleri

Cisco’dan yeni güvenlik ve verimlilik çözümleri

 

Cisco’nun sunduğu bulut üzerinden yönetilen yeni çözümler, BT ve operasyon teknolojisi (OT) ortamında fiziksel alanlara ilişkin daha fazla bilgi ile işletmelerin esnekliğini artırmasını sağlıyor. Cisco ve Meraki çok işlevli gösterge panelleri, işletmelerin iş gücü sürekliliğini korumasını ve çalışanların ofise güvenli bir biçimde dönmesini sağlayan Cisco Güvenli İşyeri çözümlerinin önemli bir parçası

CİSCO işletmelerin bina içi BT dolaplarından bina dışı operasyon teknolojisi (OT) alanlarına kadar ölçeklendirilebilir varlık ve tesis izleme işlemlerini basitleştirmesini sağlayan, bulut üzerinden yönetilen iki yeni sensör çözümünü duyurdu.

Günümüzde birçok işletme ticari binalarda sınırlı kapasiteyle faaliyet gösterirken, aynı zamanda giderek artan mobil bir iş gücüne destek sağlıyor. Faaliyetlerden sorumlu kişilerin ağ ekipmanı performansını ve bakım süreçlerini daha iyi yönetmesi için ofis alanları ve varlıklarından eyleme geçilebilir veriler alması kritik öneme sahip. IoT sensörleri yardımıyla uzaktan izleme, gereksiz saha ziyaretleri ve ekipman kontrollerini önleyerek çalışan güvenliğini sağlamak, ağ kesintileri ve servis dışı kalma sürelerini azaltmak ve erken ekipman arızası masraflarını düşürmek gibi, verimlilik artışına yönelik bir dizi fayda sağlar.

Cisco, gelişmiş güvenlik ve ölçeklendirme imkânı sağlayan iki yenilikçi IoT sensör çözümünü tanıttı:

Eğitimden, petrole kadar pek çok sektörde fayda sağlıyor

 

  • Meraki MT sensörleri, kapalı ortamları ve BT altyapısını takip eder. Bulut üzerinden yönetilen üç cihaz modeli – M10, MT12 ve MT20 – kapalı ortam sıcaklık, nem, su sızıntısı ve tesis/oda erişimi hakkında gerçek zamanlı bilgiler sunar.
  • Endüstriyel Varlık İzleme sensörleri, açık ve kapalı endüstriyel alanlardaki OT varlıklarının ve tesislerinin izlenmesini sağlar. Sensörlerden ağa doğru eyleme geçirilebilir izlenebilirlik sağlayan bulut tabanlı yeni bir gösterge panelinde bir araya getirilen IP65 ve IP67 sensörler, Cisco LoRaWAN IoT ağ geçidiyle entegre edilerek ekipman ve tesis sıcaklık, nem, titreşim değerleri ve aydınlatma düzeyleri konusunda bilgi sağlar.

 

Kamu hizmetleri, petrol ve gaz, eğitim, sağlık, üretim ve perakende dahil olmak üzere çeşitli sektörlerde müşteriler, halihazırda gündelik faaliyetlerini iyileştirmek ve iş kesintileri ile maliyetli faaliyet dışı kalma sürelerini en aza indirmek için bu çözümlerden faydalanırken, IDC Enerji ve Üretim Bilgileri Grup Başkan Yardımcısı Kevin Prouty, Cisco çözümleri için şunları söyledi: “Uzak veri görünürlüğü ve işletme, yalnızca verimlilik açısından değil, aynı zamanda COVID sonrası endüstriyel ortamı etkili bir biçimde yönetmek için giderek önemli hale geldi. İşletme genelinde BT’den OT’ye doğru hızlı ve kolay uygulanabilir uzaktan izleme çözümleri, net bir işletme değeri sağlıyor. Cisco’nun yeni Endüstriyel Varlık İzleme ve Cisco Meraki MT çözümleri, sistem dağıtımlarını basitleştirebilir ve bizi, esnek bir karar verme süreci için gerekli verilerin bir noktada toplanmasına yaklaştırabilir. Endüstriyel şirketler, verilerinin silolarda yönetilmesine ve uç noktalardan yorumlandığı yerlere kadar güvenli olmasına ihtiyaç duyuyor.”

 

Ölçeklendirilebilir ve basit çözümler

 

Cisco Türkiye Genel Müdürü Didem Duru da şöyle dedi: Birçok işletme için kritik altyapının gerçek zamanlı olarak izlenmesi, faaliyetlerin sorunsuz sürdürülmesinde hayati öneme sahip. Meraki MT, tek bir bulut gösterge paneli üzerinden BT ortamlarına yönelik gerçek zamanlı farkındalık ve izleme sağlayarak, müşterilere Meraki’den bekledikleri eşsiz sadeliği sunar. Sensörleri ağa bağlamak ve birden fazla gösterge paneli ve ilişkili verilerine erişim elde etmek, günümüzün OT ortamında giderek zorlu bir gereklilik haline geldi. Bu yeni ürünlerle Cisco, uçtan uca veri izleme ve otomasyon sağlayan, ölçeklendirilebilir ve basit çözümler sunmaya bir adım daha yaklaştı.”

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*