Cisco Meraki’den, Daha Güvenli, Daha Basit ve Daha ,Güçlü Çözüm Portföyü

cisco-meraki-og-logo

Cisco Meraki, portföyünü genişleterek, BT ekiplerine dijital işletmeleri için ağı oluşturmak ve yönetmek amacıyla güçlü, basitleştirilmiş ve güvenli bir çözüm sunuyor. Cisco Meraki, müşterilerin giderek daha karmaşık hale gelen bir güvenlik ortamı ile başa çıkmasına yardımcı olmak için Cisco güvenliğini çözümlerine daha da fazla entegre ediyor, bir yandan da farklı boyutlardaki ve sınırlı kaynaklara sahip BT ekiplerinin, inovasyonu benimsemesine imkân tanıyor. İş ortakları, Cisco Meraki’nin yeni olanaklarıyla daha geniş bir pazara hitap edebiliyor ve müşterilerle olan etkileşimleri artıyor.

CİSCO Meraki, ABD’nin Las Vegas kentinde gerçekleşen Cisco İş Ortakları Zirvesi’nde Cisco ağ ve güvenlik inovasyonlarını çözümlerine entegre ederek portföyünü genişlettiğini duyurdu. Bulut üzerinde yönetilen ağ oluşturma ve güvenlik olanakları, müşterinin güvenli yeni nesil ağ teknolojisine yönelik yolculuğunu da basitleştirecek. Yeni çözümler ayrıca, Cisco Meraki’nin, dijital bir işletmenin, performanstan ya da güvenlikten taviz vermeksizin mümkün olan en basit şekilde yönetilmesi misyonunun, müşteriler tarafından daha da iyi anlaşılmasına olanak sağlıyor.

Güvenlikle inovasyon arasında seçim yapmaya son

 

Günümüzün dünyasında, çalışanlar dünyanın herhangi bir yerinden işlerini yürütebiliyor ve kullandıkları yönetilmesi gereken aygıt sayısı da giderek artıyor. Ancak çoğu işletme, bu yeni dijital talepler için tasarlanmamış olan ağları çalıştırmayı göze alamıyor. Sınırlı BT bütçelerine sahip olan işletmelerin inovasyon ile güvenlik arasında tercih yapmak zorunda kalmaması için Cisco Meraki, işletmelerin ihtiyaç duyduğu güvenli temeli sağlayan ve hangi ölçekte olursa olsun bir BT organizasyonunu, büyümek ve inovasyon gerçekleştirmek için gerekli olan yeteneklerle donatan, amaca odaklı bir mimari sunuyor.

Bugün tanıtılan yeni inovasyonlar, Cisco’nun sektör lideri olan ağ ve güvenlik çözümlerini temel alıyor ve BT’nin yönetimin, ağ etki alanları çapında kolaylıkla genişletmesine imkân tanıyor.

İşte yeni çözümler:

  • MS390: Meraki’nin basitliğini Cisco anahtarlama inovasyonlarının gücüyle birleştiren yeni nesil bir erişim anahtarı. Bu, Cisco Catalyst amaca odaklı ağ oluşturma donanımı ile Cisco Meraki yazılım inovasyonu kullanılarak oluşturulan ilk Cisco Meraki ağ çözümü.
  • Uyarlanabilir politika: Cisco Meraki Adaptive Policy, kuruluşların doğru ilkeleri kolaylıkla uygulamak için kullanıcıları, uygulamaları ve aygıtları gruplandırmasına olanak sağlıyor. Adaptive Policy, Cisco’nun sıfır güven politikası girişiminin bir parçası ve Meraki ile bir yazılım tanımlı erişim yöneltme yapısı sistemi arasında gelişmiş çoklu alan politika desteğine olanak sağlayacak.
  • Cisco Meraki Güvenlik İnovasyonları: Cisco Meraki, yeni güvenlik özelliklerinin yanı sıra, Cisco’nun sektör lideri güvenlik portföyüyle daha kapsamlı çoklu etki alanı entegrasyonunu da pazara sunuyor. Buna bir MDM çözümüne ihtiyaç duyulmaksızın aygıt kimlik doğrulamasına olanak sağlayan Meraki Trusted Access’in pazara sunulması da dahil. Diğer inovasyonlar arasında DNS saldırılarına karşı koruma için daha derinlemesine Umbrella entegrasyonu ve İyileştirilmiş Güvenlik Aygıtı Güvenlik Duvarı kuralları yer alıyor.
  • Meraki Mobile Gateway (MG): Cisco Meraki’nin yeni bir ürün serisi olan Meraki Mobile Gateway (MG), hücresel bağlanırlığının gücünü açığa çıkarırken aynı zamanda basit tahsis ve yönetim sunan bir kablosuz WAN hücresel ağ geçidi.

Cisco Meraki Kıdemli Başkan Yardımcısı/Genel Müdürü Todd Nightingale de yeni inovasyonlar hakkında şunları söyledi: “Hedefimiz, her zaman en önemli olana odaklanmalarına imkân tanıyan bir ağ çözümü sunarak, müşterilerimize işletmeleri için en iyisini yapmalarını mümkün kılmak. Günümüzde mevcut olan LTE, Wi-Fi 6, Nesnelerin İnterneti ve diğer sayısız ağ inovasyonu insanların gözünü korkutabilir, ancak doğru mimari ve güvenlikle, BT’nin herhangi bir ölçekteki işletmenin ihtiyaçlarını karşılamak üzere uyum sağlaması mümkün. Buna bağlı olarak, bir kişi ister tek tesisi ister yüz tesisi yönetiyor olsun, biz müşterilerimize en güçlü ve en basit seçeneği sunmayı hedefliyoruz.”

 

Cisco Meraki, iş ortağı etkisini hızlandırıyor

 

 

Cisco Meraki’nin ağ oluşturmaya yönelik yaklaşımı, iş ortakları için olağanüstü büyüme fırsatlarını da beraberinde getiriyor. Cisco Meraki’nin yeni olanaklarıyla hem daha geniş bir pazara hitap edebiliyor hem de müşterilerle olan etkileşimlerini artıyorlar. Cisco Meraki’nin ağının açık ve genişletilebilir nitelikte olması iş ortaklarına, Cisco Meraki’nin platformu üzerinde katma değerli uygulamaları ve hizmetleri bütünleştirme ve oluşturma olanağı sağlıyor.

Worldwide Technology’de Gelişmiş Teknolojiden Sorumlu Başkan Yardımcısı Brian Ortbals da “Yeni MS390, Meraki’nin basit devreye alma ve yönetim özelliklerini Cisco anahtarlama inovasyonunun gücüyle birleştiriyor” dedi ve şunları anlattı: “MS390, yüksek yoğunluklu Wi-Fi sistemlerini birleştirmek için ölçeklenebilen bir yöntem yaratırken aynı zamanda en yüksek düzeyde bir kullanıcı deneyimi sunuyor. MS390, ölçeklenebilirliğe ek olarak, kuruluşların hemen yararlanmaya başlamak isteyeceği yeni güvenlik ilkesi dahil olmak üzere yeni özelliklerin geliştirilmesi için genişletilebilirlik sunuyor.”

Kullanılabilirlik

  • MS390 ile MG21/21E, Cisco’nun ikinci mali çeyreğinde sipariş edilebilecek.
  • Trusted Access, İyileştirilmiş Güvenlik Aygıtı Güvenlik Duvarı kuralları, Umbrella lisanslaması ve entegrasyonu ile MS390 Gelişmiş Lisansı ve Adaptive Policy beta sürümü Cisco’nun ikinci mali çeyreğinde kullanıma sunulacak.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*