iOS 9’un yazılım altyapısında Cisco da var

iOS 9’un altyapısına Apple’a yeni bir ortak daha: iOS 9’un Wi-Fi gücü Cisco’ya bağlı.

 

iOS 9‘un yayımlanacağı güne sayılı haftalar, hatta günler kala Apple‘ın yazılım gücüne yeni bir ortak daha eklendi: Cisco. Cisco artık kendi ağ teknolojileri ve yazılımlarıyla birlikte iOS 9‘un yazılım altyapısını geliştirecek. Tümüyle değil spesifik özellikler, Cisco‘nun Apple‘a ayırdığı yazılımcılar tarafından eklenecek. Detaylar bilinmiyor ama küçük bir beyin fırtınası ile birlikte Cisco-Apple ortaklığına ışık tutabiliriz.

Cisco ne yapıyor?

Cisco, özellikle ABD’de oldukça etkili ve bu ülkede ağ teknolojilerinin dışında da teknolojiler geliştirerek şehirlere, kişilere ve hükümete ağ teknolojileri sunuyorlar. Sadece ağ teknolojileri değil, ABD hükümetlerinin bu güne kadar kriptoloji yazılımlarını geliştiriyorlar, orduların ve istihbarat servislerine cihaz destekleri sağlıyorlar. Ek olarak ABD ordusuna yatırım olarak çekilen Hollywood filmlerine de cihaz desteği sunuyorlar.




Yukarıdaki kısa paragraftan, Apple-Cisco ortaklığını anlayabiliyoruz. Diyebiliriz ki; Cisco, artık iOS 9′un güvenlik yazılımlarını geliştirecek, bu yazılımlar da iPhone ve iPad’lerin ek bir güvenlik programı istemi olmadan çalışabilmesini sağlayacak. En azından vaad edilen bu. Ayrıca Cisco‘nun planları arasında iOS 9‘un Wi-Fi, kablosuz ağ bağlantısı gücü de var elbette. Geçmişte zaten iOS 9‘da bir Wi-Fi çekim gücü sürprizinden bahsedilmişti.

Kaynak: http://technotoday.com.tr

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*