Cisco TelePresence’ı Yeniden Tanımlıyor

Cisco TelePresence’ı yeniden tanımlıyor: Herkese görüşme deneyimi

Cisco, TelePresence’ın 5’inci yıldönümünde, bu teknolojinin her ölçekten işletmelerin kişiler arası işbirliğinin gücünden faydalanmasını nasıl sağladığını gözler önüne seriyor
 

Cisco TelePresence teknolojisi bundan sadece beş yıl önce sunulmuştu. Gerçek hayata yakın video deneyimi sağlayan bu sezgisel teknoloji, arada kilometrelerce mesafe olsa bile katılımcılara aynı odada oldukları hissini veriyor. Başlangıçta büyük şirketlerin seyahat masraflarını kısmak ve çalışanların zamanını en ideal şekilde değerlendirmesi amacıyla başvurduğu bu yenilik, hizmetlerin pazara sunulma süresini hızlandırmanın, uzmanlara erişimi yaygınlaştırmanın ve şirketlerin işletme modellerini dönüştürmenin bir yolu haline geldi.




Artık Cisco, değer fiyatlı uç birimlerden HD video yazılım istemcisine ve özel olarak TelePresence deneyimini küçük ve orta ölçekli işletmeler dahil herkesin her yerde kullanabileceği hale getirmek üzere tasarlanan host edilen çözümlere kadar yeni ve genişletilmiş seçenekler sunuyor. Bu yenilikler, Cisco’nun dünya çapında daha fazla bireye ve işletmeye insan-merkezli işbirliği imkanını nasıl sunduğunu da ortaya koyuyor. Cisco böylece, iş arkadaşları, müşteriler ve tedarikçiler arasındaki kişisel görüşme deneyimini paylaşan kullanıcılar kitlesini de genişletiyor.

Cisco TelePresence çözümlerinin her ölçekten şirkete yayılması

Küçük ölçekli işletmeler, genellikle büyük sermaye masrafı gerektirmeyen ve çok fazla BT gözetimi olmaksızın yönetilebilen teknoloji çözümlerine ihtiyaç duyuyor. Cisco, bu gereksinimi karşılamak için küçük ve orta ölçekli işletmeler için Cisco TelePresence uygulamasını sunuyor: Müşteriler seçebilecekleri çok amaçlı ve kişisel uç birimleri satın alabilir veya kiralayabilir ve bu uç birimleri, Cisco İşbirliği Bulutu’nun bir parçası olan Cisco TelePresence Callway adlı host edilen servise bağlayabilirler. Host edilen servis, küçük işletmelerin TelePresence uygulamasına geçişini kolaylaştırıyor ve maliyetlerini azaltıyor.

Toplantı odasından masaüstüne ve ötesine

Cisco, sektör lideri uç birim portföyünü toplantı odasından masaüstüne ve daha da ötesine genişletirken aynı zamanda TelePresence tekliflerini Cisco’nun işbirliği ve video yapılarıyla entegre ediyor. Cisco TelePresence için Jabber Video, katılımcıları masaüstü veya dizüstü bilgisayarlarından TelePresence’a hızlı ve kolay şekilde davet etmek amacıyla tasarlanan, standartlara dayalı, HD görüntülü arama yazılımı uygulaması. Cisco TelePresence MX300, TelePresence’ın müşterilerin işletmelerine entegrasyonunu daha kolay ve daha uygun maliyetli hale getirmek amacıyla tasarlanan, çok amaçlı ve oda-tabanlı bir TelePresence sistemi. MX300, 15 dakika gibi kısa bir süre içinde kurulabilir ve orta boy bir toplantı odasını dokuz kişilik bir TelePresence ekibi odasına kolayca dönüştürebilir. Sistem, makul bir fiyata 1080p ve saniyede 30 kare yüksek kaliteli video sunuyor.

TelePresence’ı toplantılar dışında da kullanmak

Kurumlar TelePresence’ı sadece toplantılar için değil başka uygulamalar için de benimsiyor. Cisco kısa süre önce video görüntülerinin izleyici kitlesini genişleten yeni kurumsal video özelliklerini açıkladı; bu özellikler, müşterilerin kendi ağlarındaki herhangi bir TelePresence uç biriminden video almalarına ve daha sonra bu içeriği herhangi bir cihazdaki herhangi bir kullanıcıyla paylaşmalarına olanak tanıyor.

Cisco TelePresence VX-Clinical Assistant, sağlık bakım ortamlarında kullanılmak üzere tasarlanmış bir özel üretim mobil tele-tıp arabası. TelePresence VX Clinical Assistant, TelePresence teknolojisinin gücünü, uzaktan hasta konsültasyonlarından sanal bakım ekiplerine ve tıp eğitimine kadar çeşitli alanlarda tıbbi kullanıma tamamen uygun yüksek çözünürlüklü video işbirliği sistemi aracılığıyla doğrudan hastalara ve sağlık çalışanlarına ulaştırıyor.

Cisco Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Hakan Erkan: “Cisco TelePresence, daha iyi ve daha hızlı kararlar almak için herkesin her yerde başvurabileceği yeni işbirliği yöntemlerinin yolunu açıyor. TelePresence’ın bir sonraki aşaması, her ölçekte ve her tür işletme için kişiler arası görüşme deneyimini demokratikleştirecek. Beş yıldır Türkiye’deki büyük ölçekli kurumların kullanımına sunduğumuz Cisco TelePresence, yeni eklenen servislerle birlikte küçük ve orta ölçekli işletmelere de uygun hale geldi.”