Cisco’dan Yeni Bir Sertifika: Cyber Ops (CCNA)

Son yıllarda siber saldırıların artmasıyla birlikte siber güvenlik alanına olan ilgi de doğru orantılı olarak arttı. Son aylarda blog sayfamdaki “Siber Güvenlik Uzmanı Nasıl Olunur” yazısına gelen aramalardan da bu sonucu çıkarmak mümkün.

Siber güvenlik alanındaki eleman açığını kapatmak için Cisco tarafından yeni bir sertifikanın duyurusu geçtiğimiz günlerde Las Vegas’ta yapılan Cisco Live’da yapıldı. CCNA Cyber ​​Ops isimli bu sertifika iki sınav sonucunda alınabiliyor. Alınması gereken sınavlar SECFND-Understanding Cisco Cybersecurity Fundamentals(210-250) ve SECOPS-Implementing Cisco Cybersecurity Operations (210-255). Sınavlara girmek için herhangi bir ön koşul bulunmuyor. Bu nedenle SECFND (210-250) sınavının konuları temek network ile başlıyor. CCNA Cyber ​​Ops müfredatının ve sertifikasyonunun amacı, adayı bir Güvenlik Ortamı Merkezi’nde (SOC) ortak düzey güvenlik analisti olarak çalışmaya hazırlamak.

Ana Konular: Ağ Kavramları, Güvenlik Kavramları, Kriptografi, Ana Bilgisayar Tabanlı Güvenlik Analizi, Güvenlik İzleme, Saldırı Yöntemleri, Son Nokta Tehdit Analizi ve Bilişim Bilinci, Ağ Saldırı Analizi, Olay Tepkisi, Veri ve Olay Analizi ve Olay İşleme.

Cisco yayınlarından sertifikaya hazırlık için bir kitap yayınlanmış durumda.

Cyber Ops sertifikası hakkında ayrıntılı bilgi için aşağıdaki bağlantıyı ziyaret ediniz.
https://learningnetwork.cisco.com/community/certifications/ccna-cyber-ops

Ayrıca bu sertifika ile ilgili Cisco’nun bir burs programı var. Program hakkında bilgi almak için aşağıdaki bağlantıyı ziyaret ediniz.
https://mkto.cisco.com/security-scholarship

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*