Bedava Peynir Fare Kapanında Olur

Ahmet Şerif İzgören’in meşhur sözüdür bedava peynir fare kapanında olur. Gerçekten de öyle, İnternet dünyasında bedava bir programa hele ki yaptığınız iş warez ise tehlikesiz olduğuna inanmayın. https://saveshutter.com adresinde bir site vardı. Dünyanın en büyük görsel stok sitelerinden Shutterstock sitesindeki görselleri bedava ve filigransız şekilde indirmenizi sağlıyordu. Siteye Shutterstock’taki görselin linkini girip tıkladınız mı filigransız görsel beleş şekilde karşınızdaydı. Bir görsele 5USD vermeden sahip olmak tabi ki çok cazip bir şey.

Fakat geçtiğimiz ay site kapandı. Site sahibi önce siteyi satmaya kalktı, sonra sitenin scrptini satmaya kalktı. Bedava alışmış millet neden alsın senin siteni değil mi? 🙂 Bugün de bir program hazırlamış ve sitede indimeye sunmuş. Programın adı ShutterStock_Photo_Downloader. Progamı indirir indirmez Virüstotalde tarattım. Ve sonuç ;

Gördüğünüz gibi popüler bir çok antivürüs yazılımına göre programın içine truva atı gömülmüş. Warez bir işi size bedava sunuyorsa içinde bir bit yeniği aramalısınız. Sonra neden virüs yedim, neden bilgisayarım botnetin parçası oldu filan yakınmaları.

Geçenlerde de yine bedava programların tehlikesini anlattığım bir yazı şu sitede yayınlanmıştı.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*