Teknik Özgeçmişleriniz İçin 5 İpucu

cv gönder

 

İyi bir bölümden mezunsunuz, sertifikalarınız da var, hatta belki de iş tecrübeniz. İş başvurusu yaparken ilk izlenim önemlidir ve bu ilk izlenim özgeçmiş (CV) ile verilir.

Özgeçmişiniz, hızlı bir şekilde insan kaynakları yöneticilerine, şirketlerinin hedeflerini gerçekleştirmede nasıl yardımcı olabileceğinizi   göstermelidir. Şimdi bunu hızlı bir şekilde yapmanızı sağlayan 5 ipucunu görelim.

İpucu # 1: Kısa olun:

Özgeçmişlerde en çok yapılan hata çok uzun yazılmasıdır. Binlerce başvurunun olduğunu ve insan kaynakları yöneticisinin bunları tek tek ayrıntılı olarak kontrol ettiğini düşünün.  Özgeçmiş yığını içinde kaybolan bu yöneticinin işini kolaylaştırmak adına en fazla 2 sayfadan oluşan özgeçmiş yazın. Sonuçta hayatınızı anlatan belgesel çekmiyorsunuz.

İpucu # 2: Sonuca odaklanın:

Özgeçmişinizin deneyimler bölümü sonuç odaklı olmalı ve okuyanın aklında kalmalıdır. Benim 5 yıllık network mühendisliği deneyimim var yerine 25 Router(OSPF çalıştıran) ve 50 Cisco Catalyst(Rapid STP çalıştıran) bir ağ kurdum demek daha etkili olacaktır.




İpucu # 3: Amacı atlayın:

Çoğu insan kaynakları yöneticisi kariyerinizde neleri hedeflediğinizden çok,onlar için neler yapabileceğinize odaklanır. Bu nedenle özgeçmişinizde “Kariyer Hedefleri” diye bir bölüm varsa atın gitsin.

İpucu # 4: Yazım hatalarına  sıfır tolerans:

Yazdığınız özgeçmişi arkadaşlarınıza ve ailenize gösterin. Başka bir göz, sizin göremediğiniz yazım hatalarını görebilir. Yazım hataları ile dolu bir özgeçmiş, insan kaynakları yöneticilerine böyle önemli bir belgede yanlış yapan çalışma hayatında da yanlış yapar diye düşündürtebilir.

İpucu # 5: En güncel sertifikaları vurgulayın:

Yapılan hatalardan biri de alınan tüm sertifikaların özgeçmişe yazılmasıdır. Güncel olmayan 15 yıl önce aldığınız bir eğitim veya sertifika işe alımda işinize yaramayabilir. En güncel, örneğin Cisco CCNA Routing and Switching,CCNP Security gibi daha güncel ve başvurduğunuz işe yönelik sertifikalar daha sonuç odaklıdır.

Şu an iş aramasanız da bu ipuçları özgeçmişinizi güncellemek için size yol gösterebilir. Ne zaman ihtiyacınız olduğunu bilemezsiniz çünkü.

Not: Kevin Wallace’ın Blogundan uyarlanarak çevrilmiştir.

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*